Omgeving

Ontdek de Achterhoek tijdens uw vakantie op Chaletpark Boomans

De Achterhoek is één van de mooiste gebieden van Nederland. Een groene bosrijke omgeving met vele gezellige dorpen en middeleeuwse stadjes. Een ideale omgeving om te fietsen of te wandelen! Ontdek zelf de vele bijzondere plekjes in de Achterhoek, bezoek een kasteel, of ga watersporten in de Slingeplas. Een veelzijdige vakantiebestemming waar u heerlijk tot rust kunt komen.

Zwemmen en watersporten

In de nabijgelegen Slingeplas in Aalten kunt u ’s zomers heerlijk recreëren. Terwijl de kinderen heerlijk spetteren en spelen op het strand of de speeltoestellen, kunt u even ontspannen op de ligweide. Voor een verkoelend ijsje of versnapering kunt u terecht bij de kiosk. En houdt u van vissen? Ook dan is dit de ideale locatie voor u. Neem plaats aan de oever van de Slingeplas of ga met een bootje het water op. Zin in een sportieve activiteit, ga dan kanoën of met een rubberbootje het water op. De Slingeplas biedt gegarandeerd speelplezier voor jong en oud!

Bij minder mooi weer kunt u ook een dagje gaan zwemmen in het overdekte zwembad ’t Walfort, gelegen op nog geen kilometer afstand van Chaletpark Boomans.

Fietsen en wandelen door de Achterhoek

In de Achterhoek zijn vele fiets- en wandelroutes voor u uitgestippeld. Via het fietsroutenetwerk met knooppunten kunt u de hele regio ontdekken. Bij onze receptie zijn mooie routes beschikbaar en we helpen u graag met regionale tips. Lees hier meer over de mogelijkheden om te fietsen in de omgeving.

Winterswijk – dorp in een Nationaal Park

Winterswijk is een karakteristiek cultureel dorp. Villa Mondriaan is een bekend museum en zeker een bezoek waard. Winterswijk en de omgeving zijn een Nationaal Park, verbaas u niet als u even moet wachten op een overstekende kudde schapen!

Aalten en de Aaltendagen

Onze chaletpark ligt in Aalten en hier starten verschillende mooie wandelroutes. In juli zijn de bekende ‘Aaltendagen’, met elke donderdagmiddag en -avond een feestelijke markt met kinderactiviteiten en live muziek. Als u dan toch op Chaletpark Boomans verblijft is het zeker de moeite waard om dit evenement te bezoeken. Voor de liefhebber is er iedere donderdagochtend een weekmarkt.

Bredevoort – de Boekenstad

Bredevoort is een prachtig middeleeuws stadje. Het is uitgeroepen tot de ‘boekenstad van Nederland’ en heeft vele unieke kleine boekwinkels. Dit dorp met oude huizen en bijzondere geveltjes kunt u tijdens een bezoek aan Chaletpark Boomans eigenlijk niet missen!

Bijzonder dineren in Aalten

In onze directe omgeving zijn een aantal bijzondere restaurants die uit eten gaan nét even anders maken. Zo is er een middeleeuws restaurant in Aalten en een museum café. Slechts 2 tips voor een gezellig avondje uit. Vraag ons gerust naar leuke ideeën passend bij uw wensen.

Een dagje naar het buitenland, bezoek dan Bocholt

Even de Duitse grens over? Bocholt heeft autovrije winkelstraten en vele historische panden. Hierdoor is Bocholt een leuke winkelstad waar u gerust een paar uur zoet bent.

Kastelen

In de Achterhoek liggen veel prachtige kastelen van de oud Gelderse adel. Vaak wonen er zelfs nog jonkheren en baronnen! Diverse kastelen en prachtige kasteeltuinen zijn toegankelijk voor publiek en zeker een bezoek waard tijdens uw vakantie.

Waarom Chaletpark Boomans

  • Mooie, betaalbare chalets
  • Uitstekende voorzieningen
  • Prachtige omgeving
  • Luxe chalets
  • Gratis wifi
  • Vlak bij het dorp
  • Rustig gelegen
  • Betaalbare plaatsen
  • Gastvrijheid